1. Lopeta ruokkiminen muutama päivä ennen matkaa, jotta kalojen suoli tyhjentyy, eikä suotta kuormita kuljetusvettä.

2. Pakkaa jokainen kalalaji omaan pussiinsa, isommat kalat voi pakata ämpäriin. Huom! Jotkut monnilajit erittävät stressaantuessaan veteen paniikkiaineita, jotka tappavat muita kaloja, jopa läheisiä sukulaisia (lähinnä monniset, eli Corydoras- suku).

3. Kalat pakataan pusseihin/ ämpäreihin siten, että (akvaario)vettä on tilavuudesta noin 1/3. Lisätään happitabletit (Oxytabs), sekä pieni määrä Acclimolia stressiä lievittämään. Pussit puhalletaan täyteen ilmaa ja suljetaan siten että ne pysyvät piukkoina.

4. Suojataan pussit/ämpärit kylmältä, sekä kuljetetaan kalat pimeässä (vähemmän stressiä).

5. Mitä pidempi matka, sitä hitaampi kotiutus toisessa päässä. Ruoki akvaarion vanhat kalat ja sammuta akvaarion valot. Tasataan lämpötilat pussia akvaariossa kelluttamalla ja tämän jälkeen kannattaa siirtää kalat ämpäriin, ja lisätä akvaarion vesi erittäin hitaasti (tippaletkulla tmv.) ämpäriin. Kun ämpärissä on n. tuplasti enemmän akvaarion- kuin kuljetusvettä, siirretään kalat haavilla akvaarioon. Huom! Kuljetusvettä ei kaadeta akvaarioon! Lisätään Acclimolia ohjeenmukainen annostus ja annetaan kalojen kotiutua. Valot voi sytyttää muutaman tunnin kuluttua.

6. Tarkkaile kaloja erityisen tarkasti seuraavat pari viikkoa ja mikäli kaloihin ilmestyy pilkkuja tmv. oireita, lääkitse kalat sopivalla lääkkeellä.

Vastaa